Menu

45 + en multifocale lenzen

Als je al contactlenzen of een bril draagt dan kan je overstappen op multifocale contactlenzen. Zo moet je een leesbril misschien enkel nog in extreme omstandigheden bijgebruiken en blijft je zicht op alle afstanden goed, ook de tussenafstand (computer). Nooit meer ‘mikken’ door het juiste deel van de bril zoals dat moet met multifocale brilleglazen!

presbyopia_menu_demo

Eens rond ons 45ste levensjaar merken we dat scherp zien op korte afstand niet meer lukt zoals voorheen. Onze ooglenzen verliezen hun flexibiliteit en kunnen zich onvoldoende of niet meer bolzetten. Ons eigen ‘plus’-correctiesysteem laat het afweten, we worden presbyoop. Vandaar dat vele mensen van deze leeftijd een plus-brilletje aanschaffen, anderen zetten hun MIN-vertebril dan weer af om nabij te kijken. In de beginfase is dit sterk wisselend, de ene dag al minder dan de andere.

tn_aomf_schema_nl

De scherpstelling gebeurt volkomen automatisch.

De multifocale contactlenzen hebben verschillende zones met de nodige sterktes voor je ogen. Deze cirkelvormige zones, in het centrale deel van de lens, lopen traploos over in elkaar, van de buitenzijde naar de binnenzijde. De contactlens mag dus draaien op je oog. Kijk je in de verte dan zal jouw visueel systeem diè zone kiezen die toelaat om een scherp beeld te verkrijgen. Omgekeerd geldt ook, doe je nabijwerk dan zullen je ogen het beeld door de cirkelvormige nabijzone waarnemen en dit scherp projecteren op het netvlies.

25 tot 30% van de mensen kunnen moeilijk geholpen worden met het breed standaard assortiment van de grote multinationals. Sommige ogen zijn bvb te speciaal van vorm, ze kunnen niet met gestandaardiseerde contactlenzen geholpen worden. Daarom werken wij ook samen met enkele gespecialiseerde fabrikanten die ondertussen ook over dit hoogwaardig comfortabele materiaal beschikken. Deze producenten hebben zich gespecialiseerd in maatwerk.

Merken zoals Alcon, Bausch&Lomb, CooperVision, Johnson&Johnson, Menicon,… hebben de afgelopen jaren goede multifocale lenzen gelanceerd. Ieder met zijn eigen specifieke kenmerken en allemaal in hoogwaardige materialen. De ene persoon behaalt betere resultaten met het ene merk, de andere met een ander merk. Dit zoeken wij voor jou uit.

Sinds 2020 zijn er GOEDE zachte torisch-multifocale lenzen beschikbaar die 45+ers opnieuw een scherp zicht geven voor nabij!

Contactlenzen kopen? Of wenst u een oogmeting voor contactlenzen of bril in Hasselt, Limburg?

  TOP