Menu

Betreft bijgestuurde maatregelen van de nationale veiligheidsraad inzake de bestrijding van het coronavirus genomen op 28/03/2020.

Wij zijn fysiek gesloten maar blijven bereikbaar.

Je kan nog steeds je lenzen en/of producten laten opsturen.

Bestellingen worden telefonisch of via e-mail of via jouw account bij ons verwerkt.

Tel 011225115      info@contactlenzenjeuris.be     www.contactlenzenjeuris.be/my-account/

Afhalingen worden niet toegestaan zodat mensen zich niet actief moeten verplaatsen. Hierdoor werken we mee aan de richtlijnen die van kracht zijn. Verzenden is momenteel het beste alternatief.

Uitstel periodieke consultaties, metingen en contactlensaanpassingen.
Consultaties zijn uitgesteld tot een nader te bepalen datum. We kunnen ze verschuiven naar een ander tijdstip of naar de volgende periode van 6 maanden. Wij zullen de cliënten met komende consultaties persoonlijk telefonisch hiervan op de hoogte brengen in de komende week/weken.

Kom regelmatig terug kijken op onze site, de corona richtlijnen wijzigen regelmatig.  Hou het gezond en verzorg jullie!

 

45 + en multifocale lenzen

Als je al contactlenzen of een bril draagt dan kan je overstappen op multifocale contactlenzen. Zo moet je een leesbril misschien enkel nog in extreme omstandigheden bijgebruiken en blijft je zicht op alle afstanden goed, ook de tussenafstand (computer). Nooit meer ‘mikken’ door het juiste deel van de bril zoals dat moet met multifocale brilleglazen!

presbyopia_menu_demo

Eens rond ons 45ste levensjaar merken we dat scherp zien op korte afstand niet meer lukt zoals voorheen. Onze ooglenzen verliezen hun flexibiliteit en kunnen zich onvoldoende of niet meer bolzetten. Ons eigen ‘plus’-correctiesysteem laat het afweten, we worden presbyoop. Vandaar dat vele mensen van deze leeftijd een plus-brilletje aanschaffen, anderen zetten hun MIN-vertebril dan weer af om nabij te kijken. In de beginfase is dit sterk wisselend, de ene dag al meer dan de andere.

tn_aomf_schema_nl

De scherpstelling gebeurt volkomen automatisch.

De multifocale contactlenzen hebben verschillende zones met de nodige sterktes voor je ogen. Deze cirkelvormige zones, in het centrale deel van de lens, lopen traploos over in elkaar, van de buitenzijde naar de binnenzijde. De contactlens mag dus draaien op je oog. Kijk je in de verte dan zal jouw visueel systeem diè zone kiezen die toelaat om een scherp beeld te verkrijgen. Omgekeerd geldt ook, doe je nabijwerk dan zullen je ogen het beeld door de cirkelvormige nabijzone waarnemen en dit scherp projecteren op het netvlies.

25 tot 30% van de mensen kunnen moeilijk geholpen worden met het breed standaard assortiment van de grote multinationals. Sommige ogen zijn bvb te speciaal van vorm, ze kunnen niet met gestandaardiseerde contactlenzen geholpen worden. Daarom werken wij ook samen met enkele gespecialiseerde fabrikanten die ondertussen ook over dit hoogwaardig comfortabele materiaal beschikken. Deze producenten hebben zich gespecialiseerd in maatwerk.

dailies_aquacomfortplus_mf_30_pack

Merken zoals Alcon (voorheen Ciba Vision), Bausch&Lomb, CooperVision, Johnson&Johnson en Sauflon,… hebben de afgelopen jaren goede multifocale lenzen gelanceerd. Ieder met zijn eigen specifieke kenmerken en allemaal in hoogwaardige materialen. De ene persoon behaalt betere resultaten met het ene merk, de andere met een ander merk. Dit zoeken wij voor jou uit.

pure vision multifocaal 2

Contactlenzen kopen? Of wenst u een oogmeting voor contactlenzen of bril in Hasselt, Limburg?

Er zijn geen producten
  TOP