Menu

Eerste maal contactlenzen

Eerste onderzoek

Talrijke factoren spelen mee in het succesvol dragen van lenzen. Daarom analyseren wij je leef- en werkpatroon, je pathologie, je tranenfilm, je historiek m.b.t. je ogen en indien van toepassing, je huidig type contactlenzen en eventueel je medicatie. Als tweede analyse screenen we je ogen via de meest geavanceerde technieken. (refractie & optometrie, biomicroscopie, keratometrie of topografie)
zie ook: onze meetapparatuur
Door deze beide analyses naast elkaar te leggen en te integreren wordt het juiste contactlenssysteem -dat voldoet aan jouw leefpatroon en aan jouw ogen- gekozen.
We houden hierbij ook rekening met jouw voorkeur, bvb maandlenzen, daglenzen, multifocale lenzen.

gezond lenzen dragenAanpassen en controle

Na het eerste onderzoek volgt een praktische aanpassingstest. Deze moet uitwijzen of je ogen en de lenzen beste maatjes worden of niet. Wij screenen je ogen vervolgens ook met lenzen in en kijken onder meer naar de beweging en het centreren van de contactlens.
Het cornea onderzoek laat toe de invloed van die lens (en/of onderhoud) op het oog te beoordelen. Dit zowel in de beginfase van de aanpassing als bij de latere routine controle. De doelstelling van een correcte aanpassing is een lenssysteem aan te reiken dat je ogen zo weinig mogelijk belast. Dit is een sleutel naar succesvol lenzen dragen.

Onderhoud

Behalve daglenzen hebben andere contactlenzen onderhoud nodig. Het reinigen en desinfecteren neemt slechts 30 à 60 seconden in beslag, uitnemen inbegrepen. We maken je vertrouwd met het juiste -op jouw lenzen en ogen afgestemd- onderhoudssysteem. Je zal ook weten waarom je dat systeem gaat gebruiken en waarom geen ander…
Alleen het beste is goed genoeg. Omdat jouw ogen belangrijk zijn!
zie ook: gezond lenzen dragen

Juiste en voldoende instructie

Wij zorgen er voor dat je de lenzen gemakkelijk kan inzetten en uitnemen. Onze jarenlange ervaring en geroutineerde instructie zullen ervoor zorgen dat nagenoeg iedereen hierin slaagt.
Belangrijke tips worden aangereikt om zorgeloos met contactlenzen om te gaan. Wij gaan nader in op: Wat is visuele hygiëne? Hoe gebruik je je ogen op een goede manier? Hoe ga je gezond om met je visueel systeem?… Kortom: we begeleiden je dus ook op deze vlakken. Omdat jouw ogen belangrijk zijn!

Contactlenzen kopen? Of wenst u een oogmeting voor contactlenzen of bril in Hasselt, Limburg?

  TOP