Menu

-16? en contactlenzen, een goed begin is alles!

start_to_lens_sumerpub4

Ook jongeren of kinderen kunnen bij ons terecht voor het aanmeten van contactlenzen. Dat je minstens 16 moet zijn om contactlenzen te dragen is lang achterhaald.

Recent ontwikkelde contactlenzen in combinatie met een optimale lensaanpassing en oogmeting, goede instructies en nazorg dragen ertoe bij dat je probleemloos met lenzen overweg kan.

 

>Wanneer jongeren naar contactlenzen vragen toont dit aan dat ze er klaar voor zijn!

 

Meisjes van 9 jaar, jongens van 11-12 jaar zijn de jongste in onze praktijk. Anderen vragen er thuis naar als ze 14, 15 of 16 zijn… heel normaal, ieder op haar/zijn tijd.

Dus begin goed, vertrouw op onze ervaring!

De eerste keer lenzen? Reken op een tijdsbestek van anderhalf uur minimaal. Wil je iets goed doen, dat vraagt nu eenmaal tijd. Het spaart je achteraf vele ongemakken.

Gezonde contactlenzen die goed zitten, zijn nagenoeg niet voelbaar, daar heb je elke minuut plezier van! Wij controleren regelmatig of alles met je ogen OK blijft. Je vraagt je af waarom je niet eerder begonnen bent met contactlenzen.

Regelmatig zien wij mensen die het dragen van contactlenzen achterwege lieten omdat het niet meer lukte of omdat de lenzen niet meer voldeden, soms na vele jaren contactlenzen dragen. Ze vinden de weg naar ons en ze vertellen ons hun verhaal. Haast evenveel keren kunnen wij aanwijzen waar of waarom het fout liep. Meer dan 90% van deze mensen starten wij opnieuw succesvol met contactlenzen op… onbeperkt in de toekomst! Dit dankzij de juiste lenskeuze, onderhoud en instructie. 

bioscoopticket

GRATIS FILMTICKETS

Ben je -25 en student? Start bij ons met daglenzen of maandlenzen. Je ontvangt van ons een gratis bioscoopticket!
Breng je een vriend of vriendin aan die eveneens start, dan ontvang jij er nog eentje extra. Je vriend of vriendin ontvangt bij de opstart uiteraard ook een gratis bioscoopticket!  (maximum 2 per klant)

FABELS

FABEL 1

Om contactlenzen te mogen dragen, moeten je ogen volgroeid zijn.

Ogen zijn al op ongeveer tweejarige leeftijd volgroeid (de sterkte kan daarna natuurlijk nog wel veranderen). Je hoeft dus niet te wachten tot je zestien bent om contactlenzen te kunnen dragen. Belangrijker is een goede motivatie en dat je de contactlenzen goed kunt opzetten en weer uithalen en ze goed kunt onderhouden.

FABEL 2

Je oogsterkte moet stabiel zijn, voordat je contactlenzen mag dragen.

Nee dus! Integendeel. Met contactlenzen is het juist mogelijk de achteruitgang van de ogen te stoppen of te vertragen. Bij een bril blijf je vaak langer ‘hangen’ op de oude sterkte, terwijl de ogen aan een andere sterkte toe zijn. Als je contactlenzen draagt kan je vlotter je sterkte aanpassen.

FABEL 3

Jonge ogen hebben meer zuurstof nodig, daardoor zijn contactlenzen ongeschikt.

Nee hoor, alle ogen – van jong tot oud – hebben veel zuurstof nodig. De laatst ontwikkelde contactlenzen laten veel zuurstof door.

Contactlenzen kopen? Of wenst u een oogmeting voor contactlenzen of bril in Hasselt, Limburg?

  TOP