Menu

Waarom je contactlenzen tijdig vervangen?

Een contactlens wordt vuil tijdens het dragen. Ook al reinig je deze zoals het hoort. Het materiaal wordt vuil door eiwitten, vetten en debris (dode cellen e.d.) die aanwezig zijn in ons traanvocht.

Een contactlens die vuil is bindt meer micro-organismen aan zich, waaronder schadelijke bacteriën. Dit is dus te vermijden. Een vuile lens zal de kliertjes in de oogomgeving prikkelen (eerst niet storend) waardoor deze meer afscheidingsstoffen produceren zodat de lens nog vuiler wordt. Bij verkeerd gebruik en wanneer deze kliertjes te weinig rust krijgen, treedt er een vicieuze cirkel op waardoor ook een nieuwe lens onmiddellijk voorzien wordt van bevuiling: het metabolisme van het oog is verstoord. Wachten tot je voelt dat het tijd is om te vervangen is dus fout!

Lenzen moeten bovendien ook tijdig vervangen worden om de zuurstofvoorziening naar de cornea te waarborgen. Dit is zeer belangrijk zodat oedeem, vaatingroei, ulcers e.d. geen kans zouden krijgen. Te weinig zuurstof aan de cornea zorgt eveneens voor een verzwakking van deze plek, waardoor een infectie sneller kan optreden.

Omdat jouw ogen belangrijk zijn!

Wij willen je niet met angst opzadelen, de grootste groep van ons cliënteel beseft het belang van een degelijke aanpassing, instructie en opvolging. Zij zijn dikwijls ook bij ons gestart als contactlensdrager en hebben van meet af aan de correcte disciplines meegekregen. Aangaande ons beroep hanteren wij de strengste normen voor onszelf, daar heb jij alle baat bij. Ruim meer dan 90% van ons cliënteel apprecieert deze zorg met stiptheid. Op deze mensen zijn wij trots omdat zij het visitekaartje van onze contactlenspraktijk zijn. Ze bewijzen, mits te voldoen aan simpele basisregels, dat zorgeloos én gezond lenzen dragen voor onbeperkte tijd mogelijk is.

Vind jij je ogen belangrijk? Dan hopen wij je te verwelkomen, wij dragen er zorg voor. ‘belangrijk om succesvol contactlenzen te dragen’

Contactlenzen kopen? Of wenst u een oogmeting voor contactlenzen of bril in Hasselt, Limburg?

  TOP