Menu

Oogmeting voor contactlenzen in Hasselt regio Limburg

Contactlenzen Jeuris is gespecialiseerd in het aanmeten van contactlenzen en de daarbij horende oogmeting.

Wat is het verschil tussen een oogmeting voor lenzen of voor een bril?

Een oogmeting voor contactlenzen* is niet hetzelfde als een oogmeting voor een bril. Contactlenzen worden op de ogen gedragen, daarom zijn er extra punten waar rekening mee gehouden moet worden. De sterkte van de lenzen die iemand nodig heeft kan variëren van merk tot merk. Dit heeft gedeeltelijk te maken met de optische scherpte van de contactlens en het sferisch of asferisch design van de contactlens.

Oogmeting voor torische contactlenzen of lenzen voor astigmatisme

Soms moeten verrekeningen gebeuren, dit vooral met torische contactlenzen of contactlenzen voor astigmatisme. Eén op drie heeft astigmatisme, hier zijn er verschillende sterktes op het oog volgens bepaalde assen. Deze assen kunnen verschillen tussen de brilmeting en de effectieve assen die toegepast worden in de contactlens. Dit verschilt van type tot type contactlens en is anders bij iedere persoon.

Oogmeting voor multifocale contactlenzen

De oogmeting die gebeurt bij de 40-plusser die voor multifocale contactlenzen komt is ook specifiek. Stel je maar eens voor: de correctie voor ver, tussenafstand en nabij moet in een contactlens geplaatst worden, in een zone van amper 4 mm voor de pupil! Hier in onze contactlenspraktijk in Hasselt-Limburg meten we dit uit op maat van uw ogen.

Aanmeten of aanpassen van contactlenzen

Natuurlijk speelt niet alleen de correctie een rol. De contactlenzen die we hier bij Jeuris aanmeten moeten zo goed mogelijk passen op het oog. Ieder oog is uniek. De cornea verschilt van diameter en van kromming, de voorzijde van het oog is bij één op drie zelfs ovaal (astigmatisch). Daarbij spelen de omgevingsfactoren van de cliënt ook een rol: computerwerk, airco, sport, al dan niet parttime gebruik, enz…

Bij Contactlenzen Jeuris in Hasselt volgen we de gezondheid van je ogen* tijdens het dragen van contactlenzen goed op. Je kan dus stellen dat een ‘oogmeting voor contactlenzen’ meer omvat dan enkel de correctie opmeten, in ons vak noemen we dit aanpassen van contactlenzen.

Wil u een oogmeting voor contactlenzen regio Hasselt, Limburg?

Vraag nu voor een afspraak

*oogmeting in functie van het dragen van contactlenzen.
Opgelet, een volledig oogonderzoek wordt niet door ons uitgevoerd, dit is de taak van de oogarts.
Enkel oogartsen mogen/kunnen alle aspecten van de ogen beoordelen (pathologie, intern onderzoek van de ogen, oogziektes, ooginfecties,…), daarbij een gepaste diagnose stellen en behandelen met medicatie of operatief ingrijpen.

  TOP