Menu

UPDATE 24/03/2021: wij zijn open volgens onze normale openingstijden.

Controles en aanpassingen zoals steeds na afspraak, hygiënemaatregelingen betreft corona worden toegepast.

Je kan ook een bestelling plaatsen via je klantaccount.
www.contactlenzenjeuris.be/my-account/
ESSENTIËLE DIENSTEN -> Afhalen kan zonder afspraak tijdens de openingsuren   |   Opsturen: thuisadres, kantoor of afhaalpunt   |   Betalingen gebeuren online of via overschrijving

Kom regelmatig terug kijken op onze site, de coronarichtlijnen wijzigen regelmatig.  Hou het gezond en verzorg jullie!

Worden mijn ogen slechter door het dragen van een bril of lenzen?

Als een correctie nodig is, zal deze je ogen niet sneller slechter maken dan zonder correctie. Belangrijk is dat je het correctiemiddel gebruikt waarvoor het dient.

Bijvoorbeeld, op jonge leeftijd is het belangrijk om een correctie voor ver alleen voor ver te gebruiken. Indien de sterkte van die aard is dat men nabij ook geen scherp zicht meer bekomt, kan overwogen worden om de bril of lenzen ook voor nabij te gebruiken.

Als je verziend bent wordt voor relaxatie van de ooglens (accomodatie relaxatie) soms een bifocale bril aanbevolen zodat je nabij meer ontspannen kan kijken, de ooglens is dan in rust. Wanneer je lenzen draagt kan je hetzelfde toepassen door een lichte plus-bril voor nabij op te zetten. Deze toepassing zou de myopieprogressie* bij jongeren kunnen afzwakken. Echter, de genetisch bepaalde myopie (aangeboren) kunnen we met deze techniek niet tegenhouden.

*Het afzwakken van de myopieprogressie kan binnenkort met speciaal hiervoor ontwikkelde zachte contactlenzen. volg deze link

Contactlenzen kopen? Of wenst u een oogmeting voor contactlenzen of bril in Hasselt, Limburg?

  TOP