Menu

Nieuws

Nieuwe lenzen remmen bijziendheid

Eindelijk zijn we zo ver: 2019, de zachte contactlenzen die toenemende bijziendheid afremmen zijn er.

Myopie ontwikkelt zich in de jaren voor volwassenheid waarvan 70% voor de leeftijd van 17 jaar.

Een myoop oog is een oog wat in lengterichting te sterk groeit. De nieuwe lens kan door de speciale manier van opbouw de axiale groei van het oog afzwakken.

Om het beste effect te bekomen, zal de jonge myoop zo snel mogelijk met deze lenzen uitgerust worden. De sensibilisatie van de ouders en jongeren zal één van de moeilijkste punten worden.

Nog steeds weerhouden sommige oogartsen jongeren van contactlenzen, vaak ten onrechte. Soms ook terecht, bijvoorbeeld wanneer de lenzen niet via het juiste kanaal bij de jongere terecht komen. (onvoldoende instructies, toonbankverkoop, internet,…) Het is een feit, een slechte start met lenzen halveert de kans op succesvol dragen op zowel korte als op lange termijn.

De nieuwste generatie lenzen zijn uitermate veilig. Eens de adolescent er klaar voor is en als de oogafwijking past in het kader van een nuttige contactlenscorrectie voor die persoon, zou deze vooringenomen mening dit niet mogen in de weg staan.  Zeker niet nu, wanneer de ‘myopiecontrole’ lenzen hun intrede doen (2019), anders zullen zij hun doel missen.

Daarenboven voelen jongeren zich dikwijls beter wanneer zij in het dagelijkse leven niet beperkt worden door een bril (sport, imago, tijdloze looks, flexibiliteit voor het dragen van een zonnebril / uv bescherming,…). Immers, een sterk zelfvertrouwen draagt bij tot een optimale ontwikkeling van de adolescent.

Bekijk de update op deze pagina

 

Deel dit bericht!

About the Author : Luc


0 Comment

Related post

  TOP